Засідання клубу «Садівник»

7 листопада 2022 року відбувся круглий стіл членів клубу «Садівник», що діє при відділі виробничої літератури на тему «Урожай 2022 року – досягнення проблеми та перспективи».

Незважаючи на важкі часи, які переживає Україна, наші садівники на своїх присадибних ділянках активно взялися за вирощування гарних врожаїв, щоб допомогти державі у вирішенні питань продовольчої безпеки.

Члени клубу розповіли, які сорти овочевих та ягідних культур дали найкращий врожай, та що частково було досягнуто завдяки впровадженню органічного землекористування, новітніх агротехнологій, захисту рослин та  поливам у засуху. Цього року наші садівники  порадувалися гарним врожаям яблук, як літніх так і зимніх сортів.

Сьогодні садівники активізували свою увагу на осінніх роботах на присадибних ділянках: посадка садової полуниці, часнику, цибулі, посів моркви та зелені на зиму, обрізка кущів малини, агрусу та інших кущових, тощо.

Так, садівник Кузьменко І. І. поділився своїм досвідом садіння часнику та цибулі в осінній період, метод який дозволяє отримати гарний врожай на кілька тижнів раніше, аніж при весняній посадці. Садівник при удобренні цих культур надає перевагу компосту з невеликою кількістю попелу, відстань між рядками робить 25 см., а землю потрібно перекопувати за два тижні до посадки. При висаджуванні цибулі на перо віддає перевагу саджанці великого розміру, вершки цибулин не відрізає.

В кінці зустрічі садоводи поділилися своїми рецептами квашення капусти на зиму.