Всеукраїнська акція до Всесвітнього дня поезії

«Національний тиждень читання. Тиждень поезії» (16–24 березня 2024 р.)

21 березня щороку відзначається Всесвітній день поезії. Ухвала була прийнята на 30-й сесії ЮНЕСКО в 1999 році. Мета відзначення цієї дати — привернути увагу світової спільноти до поезії як до джерела відповідей на насущні питання людства, як до мистецтва, повністю відкритого людям.

Коїтіро Мацуура, генеральний директор ЮНЕСКО в 1999–2009 рр. сказав: «Поезія допомагає нам жити разом. Вона необхідна для встановлення діалогу між культурами та для гармонійної взаємодії між різними суспільствами. Заохочення поетичної творчості, її поширення та перекладу — це ще один із чинників сприяння культурному різноманіттю, життєво важливе джерело натхнення, відроджуване живою єдністю поета в багатогранних проявах його творчості».

Команда Українського інституту книги анонсувала проведення всеукраїнської інформаційно-просвітницької акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії» (16–24 березня 2024 р.), що охоплює дату святкування Всесвітнього дня поезії 21 березня. До акції приєднались і фахівці Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олега Ольжича. Вірші сучасних українських поетес Ліни Костенко, Тамари Швець та Ірини Сенюк прочитали працівниці науково-методичного відділу Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олега Ольжича Галина Козаченко, Ольга Ковальчук і Оксана Костюченко.

Відео: https://youtu.be/Ksfmt41IcaI