Zoom-конференція «Бібліотека і війна: тримаємо стрій»

23 листопада 2022 року на базі сектору «Бібліоміст»відбулася zoom-конференція «Бібліотека і війна: тримаємо стрій», організована фахівцями ЖОУНБ імені О. Ольжича. До заходу долучились майже 90 учасників - бібліотечних фахівців Житомирщини.

Відкрила онлайн-конференцію завідуюча науково-методичним відділом ЖОУНБ імені О. Ольжича Оксана Костюченко.

Також з вітальною промовою звернулися до присутніх начальник управління культури і туризму Анатолій Душко та головний спеціаліст управління культури і туризму Наталія Журбей.

Доповідачами zoom-конференції виступили: заступник директора з наукової роботи ЖОУНБ ім. О. Ольжича Вадим Пивоваров з доповіддю «Про діяльність ЖОУНБ імені О. Ольжича під час повномасштабної воєнної агресії Російськоі Федерації»; Галина Козаченко, головний методист НМВ ОУНБ імені О. Ольжича з інформаційною доповіддю «Медіаграмотність — основоположна навичка професійної компетенціі бібліотекаря»; Світлана Стахівська, головний бібліотекар відділу обслуговування обласної бібліотеки для дітей з презентацією «Мовний бар’єр: усвідомлення та подолання»; Юлія Ломберг, директор Андрушівськоі міської бібліотеки з презентацією «Разом із ЗСУ наближаємо день Перемоги»; директор Публічної бібліотеки з філіями Бердичівськоі МТГ Тетяна Кущук з презентацією «Тримаємо доброї волі стрій»; провідний методист Коростенськоі міської бібліотеки Світлана Коржук з відео-повідомленням «Бібліотечна оборона: підтримка ВПО та волонтерський рух»; завідуюча відділом обслуговування ЦБ імені Ю. Ковальського Звягельськоі ТГ Тетяна Мельник з відео-виступом «Соціальний простір в бібліотеці для учасників бойових дій під час російсько-української війни, а також для інших вразливих категорій громадян»; директор Публічної бібліотеки-медіатеки Радомишльськоі ТГ Наталія Косатенко з презентацією «Надійний тил. Волонтери у бібліотеках громади».

Модератор заходу - Ольга Ковальчук, провідний методист НМВ ОУНБ імені О. Ольжича.

Дякуємо всій команді бібліотечних фахівців за цікаві доповіді, презентації та відео, обмін ідеями та досвідом, активну позицію і професіоналізм, а також всім майстрам бібліотечної справи, які стали учасниками zoom-конференції.

Разом тримаємо стрій та наближаємо Перемогу!