Інформаційна година «А чому?»

(до Міжнародного дня задавання питань)

12 березня 2024 року  працівники відділу «Інклюзивний читальний зал» ЖОУНБ ім. О. Ольжича провели для учнів молодших класів ліцею № 23 інформаційну годину «А чому?» (до Міжнародного дня задавання питань, яке відзначається 14 березня).

Всі ми знаємо, наскільки бувають допитливі діти. А іноді дитячі питання навіть заводять у безвихідь... Зазвичай такий період припадає на молодший шкільний вік. Саме в цей час у дитини з'являється велике бажання до пізнання світу, їй цікаво практично все. Від того: «Чому веселка різнокольорова?», «Чому листя змінює колір?» до «Чому планета кругла?».

Працівники з дітьми пограли в гру «Запитання-Відповідь», під час якої задавали цікаві, логічні та жартівливі запитання один-одному.

Але буває і так, що ми не знаємо відповідь на «дитяче» питання. У такому випадку варто чесно в цьому зізнатися і пообіцяти обов'язково з'ясувати. Або запропонувати дитині пошукати цю відповідь разом.

Саме в такі моменти  стануть у нагоді книжки. Деякі з таких книжок зберігаються в фонді відділу. Діти їх переглянули, знайшли для себе нову цікаву інформацію та відповідь на свої запитання. 

Такі книжки можна взяти із собою у подорож, щоб читати з дитиною під час відпочинку, разом дізнаватися про цікаві факти, поглиблювати знання з різних тем.