«Мінна небезпека»

Тематичний захід

04 квітня 2024 року о 11.00 у відділі мистецтв ЖОУНБ ім. О. Ольжича відбувся тематичний захід для учнів 5-х класів  ліцею № 23 м. Житомира до Міжнародного дня просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги з протимінної діяльності. У програмі: 1.Інформаційна сесія «Безпечна поведінка та підвищення обізнаності ризиків мін та вибухонебезпечних залишків війни». На екрані діти переглянули та ознайомились про основні правила поведінки при виявленні мін або інших вибухонебезпечних предметів. В даний період це найактуальніше питання в нашій державі.

Практичні заняття для дітей, які організували працівники пересувного загону швидкого реагування ДСНС міста Житомира. На майданчику перед бібліотекою працівник пересувного загону швидкого реагування ДСНС та волонтери Червоного хреста розповіли та показали роботу пожежників та парамедиків при розмінуванні та надзвичайних ситуаціях.

Працівниця відділу україніки Галина Давидовська презентувала діткам нову книгу, отриману з Українського інституту книги, Олени Ольховської та Юлії Єрьоменко «Основи мінної небезпеки». Через активні бойові дії на території нашої країни ця книга допоможе попередити нещасні випадки і травмування через необачне поводження з мінами та вибухонебезпечними предметами. Бережіть себе і дітей!